PEMBERITAHUAN!!!!!!!!!!


SEKIRANYA ANDA INGIN MEMBUAT PEMBELIAN @ PERTANYAAN TENTANG VITAMIN SHAKLEE JANGAN MALU BOLEH SMS/WHATSAPP SAYA DI 011-23016492...INSYALLAH SAYA AKAN MEMBALAS DENGAN KADAR SEGERA....

SEKIRANYA ANDA INGIN MEMBUAT PEMBAYARAN .
SMS/WHATSAPP DETAILS SEPERTI BERIKUT :

*NAMA:
*ALAMAT PENGEPOSAN:
*NO TELEFON:
*TARIKH & MASA BANK IN:
*NAMA BANK:
*BUKTI PEMBAYARAN:
#AKAUN PEMBAYARAN BOLEH ANDA DAPATI DENGAN SMS/WHATSAPP/CALL SAYA PERSONALY...


SETIAP PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE BERNILAI RM200 KEATAS DI Zara Vit Shoppe ANDA AKAN MENERIMA "FREE GIFT"....

SO APA TUNGGU LAGI....CEPAT2...
PAKAT RAMAI2 PM SAYA


Saturday, December 21, 2013

TIADA LAGI SAKIT KAKI,KEPALA DAN KEBAS-KEBAS KAKI DENGAN OSTEMATRIX SHAKLEE

Sebenarnya happy sangat harini sebab dapat mesej dari my cayang tentang produk shaklee.....sebelum ada suh dia byk kali mkn kalsium tapi x penah nak makan...nak belikan kan pun dia x nak.....hehehehehe..tolak tuah....tapi shaklee ni munkin ada aura kot.....minggu lepas pergi "dating" ngan dia....so sebelum bergerak ke sana...adala tanya my cayang  ni....nak ke kalsium shaklee or ostematrix shaklee??? tiba2 dia ckp nak la.....terkejut giler...selama hampir 2 tahun saya bersama dia x pernah nak ambil kalsium...ajaib kan??aura shaklee.....

nak tahu knp saya suh my cayang ambil ostematrix shaklee???? 3 tahun lepas dia xcdent then kaki dia masuk besi..so setiap pagi dia akan ckp kaki dia sakit n kebas2.....kesan dari bius yang dia ambil dia kerap sakit kepala....risau sangat ngan dia.....x sampai hati tgk bila sakit kepala menyerang sampai berpeluh2....sape x sayang buah hati sendirikan???

so 11/12/13 saya pun berjumpa buah hati saya ni...sampai2 jer saya terus bagi ostematrix shaklee ni....tau dia ckp pe??? kenapa botol dia kecik??kenapa mkn byk sangat??x ada xffect pape ke??? dah mcm polis soal siasat penjenayah....so saya pun jawab dengan penuh kesungguhan bagi dia yakin..akhirnya dia yakin..n dia start mlm tu jugak....alhamdulillah...dia ni jenis x kisa....tolak batu n kayu jer.....

so malam tadi saya balik keje terus mesej dia tanya pasal job dia (my cayang ni photographer).promote jap...borak punya borak..tiba2 tanya dia...sakit kepala ada lagi x???kebas2 ada lagi x??sakit kepala ada lagi x??? nak tahu apa jawapan dia....


tgk  bawah ni....


ha ni la jawapan dia.....rasa lega sangat...tiada kebas-kebas...tiada sakit kepala..tiada sakit kaki....bersyukur sangat pada allah.....happy sangat untuk dia...lega sangat hati ni bila my cayang makin sihat....

anda nak jadi macam my cayang....percayalah...kita hanya berusaha.....allah yang tentukan...shaklee hanya membantu selebihnya ALLAH yang tentukan....

TIADA  LAGI SAKIT KAKI,KEPALA DAN KEBAS-KEBAS KAKI

berminat jom pm saya....011-23016492  -zati-

Tuesday, December 10, 2013

BESTNYA JADI AHLI SHAKLEE....JOM JOIN KELUARGA BESAR SHAKLEE....

Hai semua....selamat hari selasa....erm bestnya....jap lagi bonus shaklee akan masuk....$$$$$$ Jap mata.....x pening kepala dah nak bayar kereta dan lain2....bonus shaklee dah bantu untuk saya meringankan beban....that why saya ckp bestnya jadi ahli shaklee....sihat dapat...cantik dapat..duit dapat..macam2 dapat...anda nak join....nak jadi mcm saya.....

Daftar Sebagai Pengedar Sah Shaklee

Kami mengalu-alukan kedatangan anda ke dalam keluarga Shaklee kami. Kejayaan melahirkan ramai Business Leader yang berjaya memperoleh pendapatan 3/4/5 angka adalah kepakaran kami. Kami mempunyai SISTEM yang TERBUKTI membawa ramai pengedar Shaklee di bawah naungan kami berjaya membina EMPAYAR SHAKLEE masing-masing.

Jana pendapatan 5angka bersama Shaklee sekarang!!!!!......bestnya jadi ahli shaklee.....

Apakah manfaat dan peluang yang ditawarkan apabila anda menjadi pengedar sah Shaklee?


Program Ganjaran Tunai

Bonus Kumpulan Peribadi (21%)
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.
Bonus Kempimpinan (sehingga 6 paras ke atas)
Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.
Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.
Insentif Coordinator (sehingga 1.5%)
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.
Program Kereta
Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.
Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.




Program Konvensyen/ Insentif
Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun. Sila rujuk Brosur Konvensyen/insentif untuk keterangan lanjut.bestnya jadi ahli shaklee..macam2 dapat....


Kelebihan berdaftar dengan saya……..
Bimbingan intensif disediakan secara ONLINE di Facebook, group EXCLUSIVE hanya pengedar sah yang berdaftar bersama kami layak menyertai dan mendapatkan RAHSIA KEJAYAAN  kami yang tidak terdapat di mana2….GROUP….

Bimbingan OFFLINE - Coaching, Kelas bimbingan disediakan dan kami juga mengadakan Misi Road Tour ke setiap negeri di Malaysia.

Kami hanya memilih yang TERBAIK untuk bersama kami. Jika anda adalah yang TERBAIK, sertai kami!!!!kerana anda bakal JUTAWAN kami….bestnya jadi ahli shaklee....

HUBUNGI : 011-23016492 -izati-


Jom kita tengok apa faedah kalau menjadi seorang Shaklee Independent Distributor...
Anda boleh membeli vitamin Shaklee dengan harga ahli.. so, biasanya harga ahli, murah la kan... banding dengan beli dengan orang lain, atau distributor lain..

CASH
Bila anda menjadi ahli, setiap bulan anda akan di reward dengan 'bonus', yang mana akan ditukarkan kepada cash

CAR

Car ni bukan bermaksud anda akan dapat sebiji kereta, namun, sekiranya mencapai sesuatu tahap, anda akan diberi insentif berupa elaun kereta setiap bulan.. So macam elaun kereta dan minyak la :)

CONVENTION
Setiap tahun juga ada insentif berupa Umrah dan Shaklee Convention dan sekiranya terpilih, semua perbelanjaan ditanggung PERCUMA!!!!!

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya (sms/email untuk medapatkan no id) sebagai sponsor/upline.
Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).
Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase
Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau ada pembelian.
Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?

Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID 955619 saya sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee online or offline..bestnya jadi ahli shaklee.....

Thursday, November 28, 2013

PERFORMANCE SHAKLEE : MINUMAN HIDRASI TULEN



Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan


Penghilang Dahaga untuk Si Juara Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.
Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan  keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik......


Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.


Jaminan Ketulenan Shaklee


Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Sumber Shaklee Malaysia


Kelebihan Performance Drink 



1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina
3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu
.Namun, ia tidak terhad kepada ibu menyusu dan mengandung aje tau .. seisi keluarga sangat digalakkan untuk mengamalkannya


Siapa yang perlukan Performance Drink ?


1. Mereka yang aktif bersukan
2. Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).

3. Mereka yang menghidap gout.

4. Ibu yang menyusukan anak.

5. Mereka yang kurang minum air.
6. Mereka yang kerap sakit kepala.
7. Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
8. Kanak-kanak yang demam.
9. Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.

PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE : PENAWAR MASALAH ANGIN DALAM BADAN...

Apakah sebenarnya gas atau angin dalam badan? 

Gas atau angin di dalam sistem penghadaman (perut, usus kecil dan usus besar) datangnya dari 2 sumber iaitu, udara yang disedut dan bakteria yang terdapat di dalam usus besar akibat gangguan daripada sesetengah bahan makanan yang tidak dapat di hadam dengan baik dalam badan kita.

Apa yang boleh dilakukan jika badan banyak angin? 

Ubahlah apa yang anda makan dan minum. Ini kerana ia boleh membantu mencegah atau membuang angin dalam badan. Jika anda merasakan dalam badan anda banyak angin di dalam badan, anda mungkin mahu melakukan perkara berikut sebelum mengambil keputusan untuk berjumpa doktor. Kurangkan pengambilan makanan yang menyebabkan angin. Jumlah gas yang disebabkan oleh sesetangah makanan berbeza setiap orang. Cara yang terbaik untuk mengetahui batasan anda ialah melaui ujian yang boleh dilakukan sendiri.

Berikut adalah beberapa kajian makanan yang menyebabkan angin dalam badan terbentuk:

~Kacang
~Sayuran seperti brokoli
~Kobis
~Taugeh
~Bawang
~Asparagus
~Buah-buahan seperti pear, epel dan peach
~Bijirin seperti roti gandum
~Minuman ringan dan jus buah
~Susu dan produk daripada susu dan keju
~Makanan dalam peket yang mempunyai laktus di dalamnya seperti roti, bijirin dan sos salad

 Tapi sekarang tak perlu nak susah-susah hiris, rebus.. sebab confirm ramai tak tahan bau halia dan bawang putih tu.. kan? kan? silap-silap air rebusan  tu di buat siram pokok bunga. hehe
Kan zaman dah moden dan canggih.. segala-galanya hanya di hujung jari. Jadi, saya nak syorkan anda menjadikan Shaklee peppermint Ginger Plus sebagai suppliment untuk membuang angin yang tersekat di dalam tubuh badan anda. Berbentuk tablet.. senang bukan??


 
Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.  
Peppermint ginger plus ini dapat membantu dalam:
  • melegakan senak perut
  • membantu penghadaman
  • mabuk laut/darat
  • melegakan kesakitan cirit birit dan gastrik
  • melegakan sakit period
  • melegakan mual atau loya angin ketika mengandung
  • membuang angin dalam badan
  • menyamankan perut

Manfaat Utamanya dalam 4 Herba yang terkandung di dalamnya

PUDINA 

1)Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang.  

2)Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit.

3)Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi.

4) Merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema.

5) Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus.

HALIA

1) Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun .

2) Ia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan.

3) Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung , selepas melahirkan anak ( semasa pantang) 

4) Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia mengahalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita: penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedi lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat /mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan

POKOK ADAS (fennal)

1) Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakab gejala flu. Ia juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

CEKUR MANIS (anise)

1) Digunakan oleh orang-orang Mesir Purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak.  

2) Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan , menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.
REKOMENDASI

Untuk membantu penghadaman : 3 biji selepas makan

Untuk mencuci usus dan perut : Larutkan 3 biji Peppermint Ginger dan 10 biji Alfalfa Shaklee di dalam air panas suam untuk diminum

Untuk merawat sakit atau masalah gastrik, nausea, batuk : 3-5 biji dilarutkan dalam air panas menjadi teh herba. ( Kawan-kawan boleh juga larutkan terus dalam air teh panas, jadilah Pepppermint Ginger Tea)

Untuk kelegaan tekak, batuk dan sendawa : Hisap 2 biji.
 
 

Berminat??? saya akan beri konsultation pada anda......


sms/call/whatsapp/wechat/line : 011-23016492

<SIHAT BERSAMA SHAKLEE>

* SETIAP PEMBELIAN RM200 KEATAS ANDA AKAN TERIMA "FREE GIFT"

CHEWABLE VITAMIN C PLUS SHAKLEE : GULA-GULA UNTUK SI KECIL ANDA.....



Selamat petang sume....wah..lamanya x update blog....mesti bersawang2 blog ni.hehehehe...kene bersihkan segala sawang2 ni....eh dah melalut plak...ok la..sebenarnya nak bercerita tentang CHEWABLE VITAMIN C PLUS 100MG yang dah upgrade bahan2 dalamnya....erm vitamin c nie sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak..tapi saya suka syorkan kepada para ibubapa untuk beri vita c ni pada anak2 mereka....suka saya gelarkan vita c ni sebagai "GULA-GULA".nak tau kenapa saya panggil gula-gula...sbub dia kne hisap..sama mcm kita mkn gula2...rasanya sedap....budak2 selalunya akan minta lagi....ia bgus untuk anak2 yang rendah imun,kerap demam,sakit dan selsema.


ha ni dia CHEWABLE VITAMIN C PLUS 100 MG Shaklee yang baru...Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.Kenapa kene pilih vita c shaklee untuk anak2,sedangkan banyak vita c diluar..sebabnya vitamin c shaklee ada.....


 ha dah tau kan kenapa kene amik vita c shaklee....jom kita explore apa fungsinya....

Diperkaya Dengan Bioflavonoids Dan Rose Hips
Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan tidak dapat menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidaan Vitamin C dalam badan. Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan, Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait-rapat.
 Rose Hip
  • Rose Hip adalah buah bunga mawar. Tumbuhan ini tumbuh sehingga sepuluh kaki tinggi dan mengeluarkan bunga putih, bunganya sangat wangi. Apabila bunga telah mekar dan semua kelopak telah jatuh, buah bunga mawar dipilih dan digunakan untuk pelbagai persediaan.
  • Rose hip adalah sumber terbaik vitamin C; mereka mengandungi vitamin C 50% lebih daripada oren.
  • Kerana vitamin C yang tinggi di dalam Rose Hip, ia adalah penggalak sistem imun yang cemerlang, dan sering digunakan sebagai makanan tambahan untuk mencegah atau merawat selsema.
  • Rose Hip terkenal sebagai vitamin kulit. Ia mempunyai keupayaan untuk membantu menjana semula sel-sel kulit baru. Ini digunakan untuk merawat parut, jerawat dan kesan terbakar.
  • Ia juga membantu untuk menjaga kulit anjal dan melembabkannya. Ini bukan sahaja akan mencegah kedutan, tetapi sebenarnya boleh membantu untuk mengurangkan kedutan yang telah muncul jika diamalkan secara konsisten.
 Bioflavanoids
Bioflavonoids adalah kawan baik Vitamin C. Ia membantu memaksimumkan keberkesanan vitamin C dengan memudahkan penyerapan badan daripada mikronutrien dan juga melindungi daripada pengoksidaan, menurut John D. Kirschmann, pengarang "Nutrition Almanac." Vitamin C yang tulen dan semulajadi sahaja yang mengandungi Biofalvanoids ini, Ia tidak terdapat pada vitamin C yang sintetik/tiruan!

Kelebihan Dan Kebaikan Vitamin C Chewable Shaklee
Vitamin C Chewable 100mg Shaklee membantu meningkatkan imun sistem dalam badan dengan cara berikut: 
*Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh
*Membantu memelihara sel badan 
*Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah
*Rasa sitrus yang hebat
*Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet
Selain daripada kebaikan yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan antaranya ialah:
*Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik  
*Sebagai anti penuaan untuk awet muda  
*Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan  
*Memperbaiki insomnia  
*Mengekalkan kolestrol sihat  
*Dan banyak lagi! 

Di Perancis, Vitamin C yang diperkaya dengan Bioflavonoids digunakan secara meluas untuk merawat Sakit Puan. Kandungan Flavone mampu menggantikan hormon yang dapat memulihkan masalah period tidak teratur. Ia juga di katakan dapat mencegah keguguran di kalangan ibu mengandung.(*sumber Nutrion Almanac)
Dengan mengunyah Vitamin C Chewable, air liur membantu memecahkan Vitamin C. Membolehkan ianya diserap sebaik saja sampai ke usus kecil. Malah, kajian menunjukkan pengambilan atau pengunyahan Vitamin C dalam kuantiti yang sedikit setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih berkesan.


Tanda-tanda kekurangan Vitamin C

  • *Mudah tertekan (stress)
  • *Kulit sangat kering dan bersisik
  • *Tapak kaki keras dan kasar
  • *Luka lambat sembuh
  • *Mudah selesema atau bersin
  • *Wajah tampak lebih tua berbanding umur (Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen)
  • *Mudah mendapat ulcer
  • *Mudah demam
  • *Penyakit skurvi

Siapa yang perlukan Vitamin C Chewable?


  • Wanita
  • Lelaki
  • Kanak-kanak
  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Mereka yang sedang mencuba untuk mendapatkan zuriat
  • Perokok Tegar
  • Mereka yang ada period pain
  • Mereka yang mahu kulit cantik
  • Mereka yang sering demam


Berminat??? saya akan beri konsultation pada anda......
sms/call/whatsapp/wechat/line : 011-23016492
<SIHAT BERSAMA SHAKLEE>
* SETIAP PEMBELIAN RM200 KEATAS ANDA AKAN TERIMA "FREE GIFT"

Saturday, November 9, 2013

10 MAKANAN YANG MENINGKATKAN MINDA


makanan untuk otak dan memori 

Mempunyai daya ingat dan daya fikir yang tinggi sememangnya merupakan satu kelebihan kepada seseorang. Namun tahukah anda bagaimana untuk untuk meningkatkan daya ingatan anda? Apakah jenis-jenis makanan yang boleh meransang pertumbuhan sel-sel otak dan memperbaiki fungsinya seterusnya mempertingkatkan daya ingat dan konsentrasi seseorang?Berikut adalah 10 jenis makanan yang bersesuaian untuk meningkatkan daya ingat seseorang.

1. Salmon
Ikan berlemak seperti salmon merupakan sumber terbaik asam lemak Omega-3 – DHA and EPA – yang keduanya penting bagi pertumbuhan dan perkembangan fungsi otak. Kajian terbaru juga menunjukkan bahawa orang yang memperolehi asupan asam lemak lebih banyak memiliki fikiran lebih tajam dan mencatat hasil memuaskan dalam uji kecerdasan minda. Menurut para pakar pemakanan walaupun tuna mengandung asam omega-3, namun ikan ini tidaklah sekaya salmon.

2. Telur
Telur dikenal sebagai sumber penting protein yang relatifnya murah dan harganya cukup terjangkau. Bahagian kuning telur ternyata padat akan kandungan kolin, suatu zat yang dapat membantu perkembangan memori atau daya ingat.

3. Mentega kacang
Kacang tanah (peanut) dan mentega kacang (peanut butter) merupakan salah satu sumber vitamin E. Vitamin ini merupakan antioksidan yang dapat melindungi membran-membran sel saraf. Bersama Thiamin, vitamin E membantu otak dan sistem saraf dalam penggunaan glukosa untuk keperluan tenaga.

4. Gandum murni (whole grain)
Otak memerlukan penyediaan glukosa dari tubuh secara konstan. Gandum murni memiliki kemampuan untuk menyokong keperluan tersebut. Serat yang terkandung dalam gandum murni dapat membantu mengatur pelepasan glukosa dalam tubuh. Gandum juga mengandungi vitamin B yang berfungsi memelihara kesihatan sistem saraf.

5. Oat / Oatmeal
Oat merupakan salah satu jenis sereal paling popular di kalangan anak-anak dan kaya dengan nutrisi penting bagi otak. Oat dapat menyediakan tenaga atau bahan bakar untuk otak yang sangat diperlukan anak-anak mengawal aktivitinya di pagi hari. Kaya dengan kandungan serat, oat akan menjaga otak anak keperluannya di sepanjang pagi. Oat juga merupakan sumber vitamin E, vitamin B, potassium dan zinc – yang membuat tubuh dan fungsi otak berfungsi pada kapasiti penuh.

6. Beri
Strawberi, ceri, blueberi dan blackberi. Secara umum, semakin kuat warnanya, semakin banyak nutritisi yang di kandungnya. Beri mengandung antioksidan kadar tinggi, khususnya vitamin C, yang berfaedah mencegah kanser. Beberapa research menunjukkan mereka yang mendapatkan ekstrak blueberi dan strawberi mengalami perbaikian dalam fungsi daya ingatnya. Biji dari buah beri ini juga ternyata kaya dengan asam lemak Omega-3.

7. Kekacang
Makanan jenis kekacang adalah makanan istimewa kerana makanan ini mempunyai tenaga yang berasal dari protein serta karbohidrat kompleks. Selain itu, kacang kaya akan kandungan serat, vitamin dan mineral. Kacang juga makanan yang baik untuk otak kerana mereka dapat mempertahankan energi dan kemampuan berfikir anak-anak pada puncaknya di petang hari jika dikonsumsi saat makan siang. Menurut hasil penelitian, kacang merah dan kacang pinto mengandung lebih banyak asal lemak omega 3 daripada jenis kacang lainnya – khususnya ALA – jenis asal omega-3 yang penting bagi pertumbuhan dan fungsi otak.
8. Sayuran berwarna

Tomato, kentang merah, labu, karot, bayam adalah sayuran yang kaya nutrisi dan sumber antioksidan yang akan membuat sel-sel otak kuat dan sihat.
9. Susu dan Yogurt

Makanan yang berasal dari produk susu mengandung protein dan vitamin B quality. Dua jenis nutrisi ini penting bagi pertumbuhan jaringan otak, neurotransmitter dan enzim. Susu dan yogurt juga bisa membuat perut kenyang kerana kandungan protein dan karbohidratnya sekaligus menjadi sumber energi bagi otak. Penelitian terbaru menunjukkan bahawa anak-anak dan remaja memerlukan lebih banyak vitamin D bahkan 10 kali dari dos yang disyorkan. Vitamin D adalah vitamin yang juga penting bagi sistem saraf otot dan pusingan hidup sel-sel manusia secara keseluruhan.

10. Daging lembu tanpa lemak

Zat besi adalah jenis mineral keperluan yang akan membantu anak-anak tetap bertenaga dan berkonsentrasi di sekolah. Daging lembu tanpa lemak adalah salah atu sumber makanan yang mengandungi banyak zat besi. Dengan hanya mengambil 28g sehari, maka tubuh anda akan terbantu dalam penyerapan zat besi daripada sumber lain. Daging sapi juga mengandungi mineral zinc yang dapat membantu memelihara daya ingat.
Khusus bagi yang vegetarian, anda dapat memanfaatkan kacang hitam dan burger soya sebagai pilihan. Kacang-kacangan adalah adalah sumber penting zat besi nonheme – taip zat besi yang memerlukan vitamin C untuk di serap oleh tubuh. Menkonsum tomato, jus jeruk, strawberi dan kacang-kacangan juga dapat dipilih sebagai upaya mencukupi kebutuhan zat besi. Selain makanan, agar cerdas ya jelas kita harus banyak bersukan dan beriadah agar stamina kita tetap terjaga serta rehat yang cukup.

Tuesday, November 5, 2013

RAHSIA KURANGKAN BERAT BADAN : BAGAIMANA RESVERATROL MEMBANTU ORANG PERANCIS MENJADI SIHAT,LANGSING DAN CANTIK....

Saya pernah berkata kepada rakan-rakan bahawa jika berat badan dapat dikurangkan datangnya dari sebiji BOTOL semua orang akan membelinya. Dengan penemuan tambahan herba baru, ternyata realitinya yang tidak terlalu jauh.....

Jika anda biasa dengan paradoks Perancis - kepercayaan bahawa orang Perancis boleh makan dan minum apa yang mereka mahu tetapi masih kekal langsing - anda mungkin biasa dengan resveratrol, ekstrak yang diperoleh daripada wain merah. Terdapat penyelidikan yang berterusan yang menunjukkan anda perlu memasukkan tambahan ini kuat ke dalam rutin harian anda.Tetapi sebagai umat islam wine adalah haram..Sebagai ganti kita boleh ambil VIVIX...Hanya sesudu sehari tau.....



Resveratrol, an extract from grape skins and red wine, is being studied for numerous age-retarding benefits, including weight loss. 

How much more news about weight loss supplements can there be to share? More every year, it turns out, as researchers synthesize new plant-derived compounds and test methods to optimize them for effectiveness. Based on studies released in the past two years, here are three new supplements to add to the previous list of 7 Supplements for Weight Loss I shared last fall.
Keep in mind that taking supplements at all is controversial, and some experts disdain even taking a vitamin.
Hailed as a potential anti-aging wonder since Harvard’s David Sinclair published research in 2003 and 2006 showing it extended the lifespan of mice, resveratrol has since shown extremely mixed results. The extract from the skins of grapes and red wine has demonstrated potential to reduce some problems, such as  cardiovascular disease, and shown a disappointing ineffectiveness for others.

But in the past few years, a number of research teams around the country have begun studying resveratrol for its effects on metabolism and glucose tolerance and its resulting potential to trigger weight loss. In a very small but high-quality (randomized, double-blind, placebo-controlled) study published in the journal Cell Metabolism in November, 2011, Dutch researchers led by Sylvie Timmers found that obese men who took 150 mg of resveratrol daily had lower blood sugar, decreased liver fat, and lower blood pressure after just 30 days. While the men did not shed actual body mass in the short amount of time they were followed, these kinds of metabolic changes are associated with weight loss over time.

The year before, a French study published in BMC Physiology found that resveratrol had a significant effect on the body-mass of primates (mouse lemurs, to be specific). The researchers found that lemurs, which typically gain a great deal of weight as winter approaches, ate significantly less and gained less weight during a four-week period when their food was supplemented with resveratrol. The researchers noted that the lemurs’ body temperature and resting metabolic rate was affected by the resveratrol, suggesting that it functioned as a metabolism-booster.

Here’s the problem, though: most of the studies showing significant metabolism-boosting effects from resveratrol have been animal studies like the lemur study above, and resveratrol has a dismal track record when it comes to positive results from animal studies translating to humans, says Jill Crandall, MD,  professor of clinical medicine at the Diabetes Research Center at Albert Einstein College of Medicine. “The animal data on resveratrol’s benefits are very convincing,” says Crandall. “But what actually happens when you give resveratrol to humans has turned out to be very different.”

Crandall herself is currently studying resveratrol for its effects on glucose metabolism and insulin sensitivity and is optimistic about its potential, but “we’re not there yet,” she says. “The field is really in controversy right now because there have been so many conflicting studies.” For example, when another group of researchers conducted a similar study to Timmers’ in normal weight people, resveratrol showed no effects on metabolism whatsoever. Crandall’s conclusion? “There’s no evidence from human studies to date that would lead me to advise people to take resveratrol,” she says. “It’s an exciting area of research but it would be premature to say it’s beneficial – the jury’s still out.”

That said, there was other important news about resveratrol three months ago, when resveratrol pioneer David Sinclair published a new study in Science that finally appeared to validate the mechanism behind resveratrol’s anti-aging effects. Sinclair’s team identified the molecular pathway by which resveratrol activates sirtuins, a type of cellular protein that enhances energy production and prolongs lifespan.
It might seem that Sirtris, the company founded by Sinclair to study, test, and market resveratrol, would be riding high on all this good news, but just days after Science released the new research, GlaxoSmithKline , which purchased Sirtris in 2008, shut the company down. The Boston Globe reported that GlaxoSmithKline plans to pursue Sirtris’ research on sirtuins, but will discontinue work on resveratrol. Future research or no, resveratrol is already being used in a number of weight loss supplements and I’m sure we’ll be hearing more about its potential to treat diabetes, insulin resistance, and obesity in the near future.

Resveratrol boleh bekerja untuk anda di dalam dan keluar dari gym dengan menghalang penurunan kesihatan metabolik ( dan tisu seperti otot dan tulang) apabila tahap aktiviti anda berada di tahap minimum. Tulang- kepadatan memelihara sifat-sifatnya juga menunjukkan janji untuk wanita pada risiko osteoporosis.

Resveratrol adalah bermanfaat untuk mengurangkan risiko kanser untuk lelaki dan wanita, dan mempunyai implikasi penting untuk rawatan wanita dengan kanser payudara yang mengalami rintangan untuk terapi hormon.

Insulin adalah satu-satunya hormon yang memberitahu badan anda ke kedai sama ada atau membakar lemak dan ia sudah tentu bukan sesuatu yang anda mahu dalam berlebihan. Resveratrol muncul untuk meningkatkan sensitiviti insulin , yang boleh menghindari diabetes ( bersama-sama dengan diet rendah gula dan karbohidrat berkanji ) dan membantu anda mencapai matlamat berat badan anda.

 Resveratrol boleh ditambah kepada anti-radang , koktail anti- virus yang perlu termasuk curcumin (atau kunyit) , vitamin D3 dan tinggi EPA makanan tambahan minyak omega-3 ikan untuk keradangan yang lebih rendah, meningkatkan sistem imun anda , meningkatkan kesihatan sendi, dan berasa lebih muda lagi.

   
 Kesimpulannya. Vivix mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Dan Resveratrol ,an antioxidant ini lah yang berupaya utk membakar lemak2 di badan..